Presentació Cursa Orientació

Posted in Cursa Orientació

MÉS ORIENTACIÓ QUE MAI EN L'ESCANYABOCS '18

L'organització de l'Escanyabocs '18 ha tornat a preparar una gran jornada d'orientació per a l'edició d'aquest any. El Club Xinoxano Orientació i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell han treballat de valent per tal d'oferir a tots els participants una experiència de primera fila en aquest desè aniversari de l'Escanyabocs.

El programa de l'Escanyabocs '18 us ofereix la possibilitat de participar en tres proves diferents:

  • Una Rogaine de sis hores, amb la descoberta de noves zones del mapa dels voltants de Seu d'Urgell, que s'ha utilitzat en aquests dos darrers anys. Una prova que s'inclou en el circuit de la Copa Catalana de Rogaines.
  • Una Rogaine de tres hores, també amb aquest nou mapa, i que s'inclourà en el programa de l'Escanyabocs de Ferro.
  • La tradicional cursa nocturna d'una hora, tot un clàssic de l'Escanyabocs i que mantindrem en el seu format habitual de circuit urbà.

Rogaines, mapes inèdits i Copa Catalana.

El principal atractiu de l'edició 2018 de l'Escanyabocs és la continuïtat de les dues curses Rogaines que, a més, descobriran noves zones del mapa de l'àrea sud de la Seu d'Urgell que es va estrenarfa un parell d'anys i que puntuarà per la Copa Catalana de Rogaines.

La prova estrella serà la Rogaine de sis hores, que començarà a les 12:00 i que es desenvoluparà a les rodalies de la Seu, en un espai força atractiu per a gaudir de l'orientació. En total, prop de 40km2 que permetran múltiples combinacions sobre el terreny.

Com sempre, el centre neuràlgic de la prova serà el Parc del Segre, tot i que els participants podran gaudir de la resta d'instal·lacions de la Seu d'Urgell amb l'opció de gaudir d'una zona de terra dur d'allotjament.

Paral·lelament, també hi haurà una Rogaine de tres hores, que s'iniciarà a les 15:00, amb una exigència menor però que també es farà amb el mapa de la zona i que puntuarà per a la classificació de l'Escanyabocs de Ferro.

Tots els participants que s'apuntin a les proves de Rogaine gaudiran també d'un avituallament especial, tipus pasta party, al final de les proves.

Urbana i nocturna, tot un clàssic de l'Escanyabocs.

Tot i l'atractiu i l'exigència de les rogaines, l'organització de l'Escanyabocs segueix oferint la tradicional prova urbana i nocturna, d'una hora de durada, i que es desenvoluparà pels carrers de la Seu d'Urgell i de Castellciutat. Present des de la primera edició de l'Escanyabocs, l'orientació nocturna és una de les proves amb seguidors més fidels de totes les que es fan en l'Escanyabocs.

Aquesta cursa, que permet la participació de molta gent no iniciada en les curses d'orientació, començarà a les 21:00 i també podrà ser triada pels participants en l'Escanyabocs de Ferro, tot i que puntuarà menys que la rogaine de tres hores.

Les rogaines es cronometraran mitjançant el sistema Sportident, propi o facilitat per l'organització, per tal d'assegurar el bon funcionament i el rigor en el control dels resultats. La prova d'orientació nocturna es controlarà amb el tradicional sistema de pinces i targetes.