Presentació Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA A L'ESCANYABOCS '19

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs 2019 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per onzena edició consecutiva, organitzada, després de la bona experiència de l'any passat, per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell.

Aquest any la sortida es farà amb autocar des del Parc Olímpic del Segre, per acostar-nos a Vilanova de Banat des d'on caminarem uns 25 km fins a la Seu d'Urgell. La segona opció, un recorregut més curt d'uns 13,5 km, arribarà a la Seu des de Mas Bentanachs (Artedó), on també arribarem amb autocar, i coincidirà amb els darrers quilòmetres de l'itinerari llarg. 

*Hi haurà opció de tornar en autocar als participants de la ruta llarga indisposats o que no arribin al temps de tall, d'Artedó.

No importa el ritme que portis (corre, caminar ràpid o tranquil), però sí que cal utilitzar bastons de marxa nòrdica.

Al llarg de la ruta hi haurà diferents punts d'informació i interpretació sobre natura, pobles, anècdotes, per descobrir-ho tot sobre el territori per on transcorre aquest impressionant itinerari.

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d’entrenament durant l’estiu per als practicants de l’esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s’inicia a Finlàndia. Va ser l’any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d’aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d’Urgell, l’Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa set anys, la promoció d’aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L’Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit assolit en l'estrena de l'any passat, i ho fa amb l’objectiu que amb l’Escanyabocs ’19 seguim gaudint de l’entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d’Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!