Presentació Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA A L'ESCANYABOCS '18

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l'Escanyabocs 2018 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per desena edició consecutiva, organitzada, per primera vegada, per l'Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d'Urgell.

Aquest any la sortida es farà amb autocar des del Parc Olímpic del Segre, per anar cap a Vilanova de Benat on farem un fantàstic recorregut pels peus del Cadí fins a la Seu d'Urgell, d'uns 25 km aproximadament. També hi haurà l'opció de fer la meitat del recorregut llar, amb transport dels participants fins a la meitat del recorregut llarg.

En breu us donarem els detalls tècnics d'aquesta sortida en marxa nòrdica que combinarà l'atractiu del territori per on travessen els camins i senders amb plafons d'interpretació del medi. 

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa sis anys, el relleu d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació agafa el relleu dels amics del CEFUC a qui volem agrair la feinada feta en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs '18 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!