Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

La Marxa Nòrdica, la modalitat més nostra, es consolida

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '22 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per catorzena edició consecutiva, organitzada, novament per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell, que està preparant, altre cop, recorreguts espectaculars i de gran interès, enguany pel sector més occidental del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Informació recorreguts:

L'itinerari curt sortirà de Vilanova de Banat per recórrer els poblets pintorescs dels vessants occidentals del Cadí, amb unes vistes impressionants de l'Urgellet tot recorrent estrets corriols que ens portaran a visitar Banat, Artedó i Cerc. Finalment farem la pujada fins a la Collada per baixar fins al Parc del Segre pel torrent de l'Olla. 

Podeu consultar el track de l'itinerari curt.

A l'itinerari llarg començarem a caminar al Coll de la Trava, per anar per la pista fins a Sant Salvador, tot gaudint de grans vistes i de les formacions geològiques de terres vermelles i roques volcàniques. Baixarem pel mig del bosc, on visitarem l'avet monumental de la Fou, fins arribar al Coll de Vanses i, més enllà, al coll de Lletó. Pujarem fins a l'emblemàtic Turó Galliner i acabarem baixant fins a Vilanova de Banat. A partir d'aquí enllaçarem amb l'itinerari curt. 

Podeu consultar el track de l'itinerari llarg.

Horaris i punt de trobada:

El punt de trobada serà al Parc del Segre, el diumenge 22 de maig a les 7:00 del matí, per l’itinerari llarg, on es farà el briefing i a continuació la sortida amb autocar fins al punt d'inici de la caminada.
A les 9 al Parc del Segre es farà la trobada de l’itinerari curt, des d'on sortirà l'autocar fins a l’inici del recorregut.

Es prega arribar una estona abans ja que la sortida dels autocars serà puntual i, si algú el perd no tindrà opció a poder fer el recorregut.

La marxa nòrdica i la Seu d'Urgell:

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa nou anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit creixent assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’21 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!